Krevety se zeleninovou omáčkou

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1772 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
156 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
33 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
  • 2
    Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
  • 3
    Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
  • 4
    Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
  • 5
    Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.