Krevety se zeleninovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 20mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar rybí
- 1kusNové koření celé
- 2kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 130mililitrůOlej olivový
- 24kusůKrevety tygří - loupané
- 10kusůMandle
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1772 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
156 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
33 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
- 2Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
- 3Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
- 4Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
- 5Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.