Krevety v rýži s medovým dresinkem
45 min.
Ingredience
- 90gramůRýže loupaná
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusMango
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1lžičkaMed včelí
- 90gramůRýže indiánská
- 25gramůMandle
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a v míse smícháme s vařenými vyloupanými krevetami.
- 2V jiné míse našleháme olej s utřeným česnekem, medem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Směs vlijeme na rýži a necháme zchladnout.
- 3Na závěr do rýže zamícháme plátky oloupaných mandlí, oloupané, vypeckované a na kostičky nakrájené mango, pepř a posekanou mátu. Vše v míse řádně promícháme a v čisté míse servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.