Krk hovězí s květákem
120 min.
Ingredience
- Na hovězí krk
- 1lžíceSádlo škvařené
- 500gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramHovězí krkovice
- 300gramůKosti hovězí morkové
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- Na přílohu
- 1,5kusyKvěták
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1965 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
156 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a vložíme na pánev, kde ji orestujeme. K cibuli a česneku přisypeme papriku a přidáme rajský protlak. Orestujeme a přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a rozmarýn. Počkáme, dokud směs nezačne vřít. Hovězí maso rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Do malého útržku plátna vložíme bobkový list, celý pepř a nové koření. Všechny kusy masa vložíme do vývaru a přidáme tam ještě zavázané plátýnko s kořením. Vaříme, až maso změkne.
- 2Lžičkou vybereme z morkových kostí morek.
- 3Z hrnce vyndáme měkké maso a plátýnko s kořením. Šťávu svaříme na menší objem. Pak vložíme maso znovu do hrnce a přidáme ještě vydlabaný morek. Vypneme plotnu a necháme maso ještě 5 minut dojít.
- 4Na růžičky si rozebereme květák a vložíme do osolené vody. Přidáme lžičku cukru. Uvaříme květák tak, aby byl poloměkký. Necháme růžičky vychladnout a pak obalujeme v hladké mouce, ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na pánvi. Přebytečný tuk odsajeme ubrousku.
- 5Maso s morkem servírujeme s osmaženým květákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.