Krkonošská česnečka
20 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2krajíceChléb konzumní
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPažitka
- 8stroužkůČesnek
- 1špetkaKmín drcený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
286 mg
Postup přípravy
- 1Brambory (4ks) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pažitku omyjeme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
- 2V hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory.
- 3Do servírovacích talířů rozdělíme prolisovaný česnek, máslo a chléb, natrhaný na kousky. Do talířů pak nalijeme vodu s měkkými bramborami, opepříme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.