Krkonošská houbačka s koprem
55 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 200gramůHouby čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMasox
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a petržel pokrájíme na kostičky. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na plátky. Omytý kopr drobně pokrájíme.
- 2Do hrnce s rozpuštěným máslem přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou (1 litr), důkladně promícháme,přivedeme k varu. Přidáme všechnu zeleninu, houby, masox, sůl, kmín, pepř a vaříme do měkka asi 20 minut.
- 3Nakonec do polévky přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem, solí a povaříme jen 1 minutu.
- 4V pánvi na másle usmažíme vajíčka, která ochutíme solí a bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme usmaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.