Krokety z brambor se zeleninovou náplní
45 min.
Ingredience
- 1kusBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
945 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout.
- 2V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme, opepříme, vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami.
- 3Cibuli oloupeme a najemno pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme a jemně nakrájíme, najemno rozsekáme i petrželovou nať.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, přisypeme nakrájená rajčata a petrželku, podle chuti přidáme kurkumu, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina.
- 5Na navlhčené dlani ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku zeleninové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál a opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme.
- 6V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej savým papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.