Krokety z tresky se šafránem

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.
  • 2
    Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.