Krokety z tresky se šafránem
35 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 120gramůStrouhanka
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 2lžičkyHřebíček
- 6lžicMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaŠafrán
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a povaříme 8-10 min v trošce osolené vody. Vyjmeme, roztrháme na menší kousky a vidličkou rozmačkáme, případně nahrubo rozmixujeme. Hmotu vložíme do mísy, přidáme vajíčka rozšlehaná se solí a šafránem. Ochutíme octem, římským kmínem a chilli. Přisypeme cca 80 g strouhanky, vše vidličkou důkladně promícháme. Těsto necháme cca 1 hodinu odležet v lednici.
- 2Poté z hmoty tvarujeme koule velikosti golfového míčku, mírně je zmáčkneme a obalíme ve strouhance. Servírovací mísu posypeme nahrubo nasekanou petrželkou. Citrony rozkrojíme na dílky a do každého z nich zapíchneme 2-3 hřebíčky.
- 3V pánvi rozpálíme máslo a rybí kuličky smažíme z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Po vyjmutí z pánve necháme okapat na papírové utěrce. Srovnáme do servírovací mísy, doplníme citronem a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. chlebové placky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.