Křupavé brambory s mrkví a bylinkami
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl mořská
- 1000gramůBrambory
- 3lžíceMáslo pomazánkové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůBobkový list
- 300gramůMrkev kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme je na vymazaný plech, osolíme, pokryjeme vločkami pomazánkového másla. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky a spolu s bobkovým listem vmícháme do brambor. Pečeme dalších 25 minut a během pečení občas zamícháme.
- 3Nasekané bylinky a prolisovaný česnek smícháme s olivovým olejem. Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby, promícháme s ochuceným olejem.
- 4Podáváme ihned jako přílohu k minutkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.