Krůta plněná sladkou nádivkou
325 min.
Ingredience
- 5kilogramůKrůta mražená
- 300gramůKaštany jedlé
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 3gramyHřebíček
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 5gramůSkořice mletá
- 40gramůOříšky piniové
- 200gramůHrozinky
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůSůl
- 2kusyJablka
- 6gramůKmín drcený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi osmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené krůtí vnitřnosti a 5 minut restujeme. Nakonec přisypeme hrozinky, skořici, piniové oříšky, vyloupané jedlé kaštany, hřebíček a rýži. Vše zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme 30 minut vařit na mírném ohni. Po odstavení osolíme, opepříme a vzniklou směsí naplníme vykuchanou krůtu, kterou uvnitř potřeme solí. Krůtu zašijeme, vložíme na pekáč, pořádně osolíme a okmínujeme. Do všech rohů pekáče dáme půlky jablka a pečeme asi 4 hodiny ve středně vyhřáté troubě nejprve zakrytý alobalem, často podléváme.
- 2Krůtu porcujeme vystydlou, aby se náplň při krájení nevydrolila, potom krátce dopečeme a servírujeme porce zalité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.