Krůta plněná sladkou nádivkou

325 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
23 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hlubší pánvi osmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené krůtí vnitřnosti a 5 minut restujeme. Nakonec přisypeme hrozinky, skořici, piniové oříšky, vyloupané jedlé kaštany, hřebíček a rýži. Vše zalijeme vínem a vodou, promícháme a necháme 30 minut vařit na mírném ohni. Po odstavení osolíme, opepříme a vzniklou směsí naplníme vykuchanou krůtu, kterou uvnitř potřeme solí. Krůtu zašijeme, vložíme na pekáč, pořádně osolíme a okmínujeme. Do všech rohů pekáče dáme půlky jablka a pečeme asi 4 hodiny ve středně vyhřáté troubě nejprve zakrytý alobalem, často podléváme.
  • 2
    Krůtu porcujeme vystydlou, aby se náplň při krájení nevydrolila, potom krátce dopečeme a servírujeme porce zalité vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.