Krůtí karbanátek s šalvějí

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem.
  • 2
    Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme.
  • 3
    Kořeněné máslo Ghee:
  • 4
    Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět.
  • 5
    Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky.
  • 6
    Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.