Krůtí karbanátek s šalvějí
75 min.
Ingredience
- Kořeněné máslo - Ghee
- 10stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 350gramůMáslo čerstvé
- 12gramůZázvor celý
- 3kusyHřebíček
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 455gramůKrůtí maso
- 28gramůMouka mandlová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 14gramůKořeněné máslo Ghee
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 6plátkůProsciutto sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Do mletého masa dobře vmícháme šalvěj, vytvarujeme 6 karbanátků, každý zabalíme do plátku prosciutta. Zajistíme párátkem.
- 2Ochutíme mandlovou mouku solí a pepřem, obalíme v ní karbanátky. Zbytkem mouky můžeme karbanátky zasypat. Na pánvi rozpálíme kořeněné máslo Ghee a smažíme karbanátky 5 - 10 minut z jedné strany do zlatova, z druhé strany dalších 5 - 10 minut. Jestli jsou hotové nejlépe poznáme, když je rozřízneme.
- 3Kořeněné máslo Ghee:
- 4Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme máslo na mírném plameni. Necháme zhnědnout, přivedeme k varu a vmícháme na hrubo posekanou cibuli, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, hřebíček, kurkumu, mletou skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Zmenšíme oheň a necháme v nepřikrytém hrnci probublávat 45 minut. Mléčná usazenina dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by naopak mělo být zprůhlednět.
- 5Čirou tekutinu pomalu slijeme přes jemnou gázu do misky.
- 6Mléčnou i jinou usazeninu odstraníme. Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a v lednici uchováváme (maximálně 2 měsíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.