Krůtí mole
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBanán zelený
- 1šálekVoda pitná
- 2kusyChilli paprička
- 50gramůOřechy burské pražené
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůRajčata
- 50gramůHrozinky
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSkořice mletá
- 25gramůKakao - prášek
- 4kusyKrůtí prsa
- 50gramůMandle
- 115gramůSezam - semena
- 75gramůŠvestky
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaNové koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
58 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Obě čili papričky vložíme do mísy s horkou vodou, na 30 minut. Nasekáme nahrubo. Šálek vody z namáčení si uchováme.
- 2Sezamová semena opražíme na sucho, dozlatova. 3 lžíce si schováme na ozdobu a zbytek vysypeme do mísy. Stejně opražíme mandle a burské oříšky, vše dáme do mísy.
- 3Cibuli a česnek nasekáme najemno, lžíci sádla zahřejeme v pánvi, přidáme cibuli a česnek a smažíme 2–3 minuty, pak přidáme čili a rajčata v konzervě, dusíme na mírném ohni 10 minut.
- 4Plantain oloupeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Přidáme jej do cibulové směsi spolu s hrozinkami, švestkami, oreganem, kořením a neslazeným kakaem. Vmícháme odložený čili nálev. Přivedeme k varu, mícháme, přidáme sezam, mandle, buráky a vaříme 10 minut za stálého míchání, sejmeme z ohně a necháme trochu vychladnout. Přidáme obsah mísy.
- 5Omáčku rozmixujeme v robotu do hladké omáčky. Zbývající sádlo necháme rozpustit v ohnivzdorné míse, vložíme krůtí prsa a na mírném plameni opečeme dohněda. Maso polijeme omáčkou, zakryjeme alobalem a přiléhavým víkem. Dusíme 20–25 minut na mírném ohni, až krůta změkne a omáčka zhoustne.
- 6Posypeme sezamovými semeny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.