Krůtí nákyp s brokolicí a mandlemi

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Košťály nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Růžičky brokolice blanšírujeme 3 minuty v osolené vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat.
  • 3
    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na proužky.
  • 4
    Maso krátce opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme.
  • 5
    Přidáme žampiony, košťály brokolice, česnek a cibuli, krátce opečeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátový oříškem. Potom opatrně promícháme s růžičkami brokolice.
  • 6
    Zapékací mísu vytřeme máslem a naplníme směsí.
  • 7
    Rozšleháme vejce se smetanou a sýrem a přelijeme jí nákyp. Vše posypeme plátky mandlí a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.