Krůtí nákyp s brokolicí a mandlemi
55 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Košťály nadrobno nakrájíme.
- 2Růžičky brokolice blanšírujeme 3 minuty v osolené vroucí vodě, slijeme, zchladíme, necháme okapat.
- 3Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na proužky.
- 4Maso krátce opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme.
- 5Přidáme žampiony, košťály brokolice, česnek a cibuli, krátce opečeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátový oříškem. Potom opatrně promícháme s růžičkami brokolice.
- 6Zapékací mísu vytřeme máslem a naplníme směsí.
- 7Rozšleháme vejce se smetanou a sýrem a přelijeme jí nákyp. Vše posypeme plátky mandlí a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.