Krůtí prsa v žampiónové omáčce
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůSherry brandy
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSmetana na šlehání
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Na brokolici
- 1kusBrokolice
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na maso
- 600gramůKrůtí prsa
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno.
- 2V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme.
- 3Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať.
- 4Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat.
- 5Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.