Krůtí ragú s brokolicí
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 250gramůBrokolice
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná rajčata, cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky.
- 2Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Zalijeme vínem, přidáme smetanu, balsamico, uvedeme do varu. Vmícháme brokolici, chvíli povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, rajčata a opečené maso. Pokrm podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.