Krůtí řízky na rozmarýnu
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 5lžicOlej rostlinný
- 1kusBrokolice
- 2kusyPórek
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
- 2Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
- 3Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
- 4Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
- 5Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
- 6Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.