Krůtí řízky na rozmarýnu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
  • 2
    Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
  • 3
    Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
  • 4
    Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
  • 5
    Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
  • 6
    Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.