Krůtí řízky se zeleninovou náplní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Papriku a lilek omyjeme, očistíme a rozkrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, cibuli s česnekem i zeleninou na něm podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření, lžíci medu a promícháme.
  • 3
    Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme a na každý řízek klademe trochu zeleninové směsi. Poté řízky překlopíme, pomocí párátek zajistíme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, řízky na něm do zlatova osmažíme. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přimícháme smetanu, zeleninový vývar a necháme zhoustnout. Řízky znova vložíme do omáčky a ještě 5 minut dusíme.
  • 5
    Nakládáme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.