Krůtí řízky se zeleninovou náplní
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMed včelí
- 600gramůKrůtí prsa
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 0,5kusLilek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Papriku a lilek omyjeme, očistíme a rozkrájíme na malé kostičky.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, cibuli s česnekem i zeleninou na něm podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kari koření, lžíci medu a promícháme.
- 3Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme. Osolíme a na každý řízek klademe trochu zeleninové směsi. Poté řízky překlopíme, pomocí párátek zajistíme.
- 4Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, řízky na něm do zlatova osmažíme. Řízky vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přimícháme smetanu, zeleninový vývar a necháme zhoustnout. Řízky znova vložíme do omáčky a ještě 5 minut dusíme.
- 5Nakládáme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.