Krůtí rizoto
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKrůtí maso
- 2kusyCeler řapíkatý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůRýže loupaná
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
- 0,25litrVíno bílé
- 0,75litrVývar drůbeží
- 1špetkaŠafrán
- 0,5kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na proužky, lehce posypeme moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Mrkev a celerové stonky očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.
- 2V širokém hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli, podusíme, přidáme zeleninu, maso a vše osmažíme. Pak přidáme vypranou rýži a necháme ji zesklovatět.
- 3Zalijeme vínem, přidáme plátek citrónu a povaříme. Za stálého míchání přilijeme vývar, tekutina se stále musí vařit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Plátek citrónu vyjmeme.
- 4Hotové rizoto by mělo být trochu kašovité, ale ne příliš. Nasekané lístky koriandru vmícháme do rizota. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.