Krůtí rizoto

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na proužky, lehce posypeme moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Mrkev a celerové stonky očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V širokém hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli, podusíme, přidáme zeleninu, maso a vše osmažíme. Pak přidáme vypranou rýži a necháme ji zesklovatět.
  • 3
    Zalijeme vínem, přidáme plátek citrónu a povaříme. Za stálého míchání přilijeme vývar, tekutina se stále musí vařit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Plátek citrónu vyjmeme.
  • 4
    Hotové rizoto by mělo být trochu kašovité, ale ne příliš. Nasekané lístky koriandru vmícháme do rizota. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.