Krůtí roláda s telecím masem
120 min.
Ingredience
- 900gramůKrůtí prsa
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTelecí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 60gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 10gramůPetržel - nať
- 600gramůBramborová kaše
- 100gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Telecí maso smícháme se strouhankou, vejci, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Tutu směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše krůtího masa, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem a pomažeme máslem. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku a posekanou petrželku, orestujeme, vložíme roládu a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.
- 2Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.