Krůtí stehna dušená na víně

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na osminky.
  • 2
    Pomerančovou a citronovou kůru nastrouháme.
  • 3
    Petrželovou nať drobně nasekáme.
  • 4
    Změklé máslo rozmícháme s hladkou moukou.
  • 5
    Stehna opláchneme, vykostíme, zbavíme šlach a kůže (z toho připravíme vývar). Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté maso přeložíme do mísy.
  • 6
    Ve výpeku opečeme kořenovou zeleninu, poté přidáme cibuli a česnek, restujeme. Po 10 minutách vmícháme rajčatový protlak, chvilku zarestujeme, vmícháme víno, přidáme koření, bylinky, pečlivě promícháme a provaříme. Do omáčky přidáme orestované maso a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Pod poklicí chvíli vaříme, poté vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 1,5 hodiny.
  • 7
    Upečené maso vyjmeme, do omáčky zašleháme připravené máslo, přimícháme citronovou a pomerančovou kůru a asi 15 minut za častého míchání povaříme. Následně omáčku propasírujeme, přidáme maso a necháme přejít varem.
  • 8
    Před podáváním přidáme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.