Kubánská rýže
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 200gramůRýže loupaná
- 250gramůRajčata
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 150gramůKukuřice
- 90gramůHrášek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a čištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a mírně smažíme a průběžně promícháváme 3-5 minut, až je cibule sklovitá.
- 2Vložíme důkladně propláchnutou a okapanou rýži a průběžně ji promícháváme a opražíme. Přidáme omytá a pokrájená rajčata a vývar.
- 3Nasypeme kukuřici, hrášek a rajský protlak a uvedeme do varu. Podusíme za občasného zamíchání 12-15 minut, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
- 4Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme česnek. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.