Kulajda s hříbkami

85 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme 2 l vody.
  • 2
    Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, přidáme do hrnce s houbami.
  • 3
    Přivedeme k varu, poté vsypeme sůl, pepř, koření a pokrájený libeček.
  • 4
    Necháme povařit 17 minut.
  • 5
    Zatímco se polévka vaří, smícháme zakysanou smetanu s moukou a 30 ml vody, dobře prošleháme.
  • 6
    Připravenou směs vmícháme opatrně do polévky a necháme vařit 12 minut.
  • 7
    Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky 1 x 1 cm, přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, přibližně 12 minut.
  • 8
    Polévku dochutíme octem, solí a pepřem. Vejce uvaříme natvrdo ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na kousky a přidáme do polévky. Uvařenou polévku posypeme nakrájeným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.