Kulajda s hříbkami
85 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2gramyBobkový list
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1špetkaKmín celý
- 4gramyLibeček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůBrambory
- 12mililitrůOcet kvasný lihový
- 6kusůVejce slepičí
- 260gramůHříbky čerstvé
- 6gramůKopr čerstvý
- 2,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Houby dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme 2 l vody.
- 2Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, přidáme do hrnce s houbami.
- 3Přivedeme k varu, poté vsypeme sůl, pepř, koření a pokrájený libeček.
- 4Necháme povařit 17 minut.
- 5Zatímco se polévka vaří, smícháme zakysanou smetanu s moukou a 30 ml vody, dobře prošleháme.
- 6Připravenou směs vmícháme opatrně do polévky a necháme vařit 12 minut.
- 7Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky 1 x 1 cm, přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, přibližně 12 minut.
- 8Polévku dochutíme octem, solí a pepřem. Vejce uvaříme natvrdo ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na kousky a přidáme do polévky. Uvařenou polévku posypeme nakrájeným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.