Kuličky z divočiny
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyHřebíček
- 10gramůJalovec
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůOmáčka k masu bylinková
- 40gramůBylinky čerstvé - svazek
- 7lžicMáslo bylinkové
- 1kilogramSrnčí maso
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Maso, cibuli a česnek pomeleme mlýnkem na maso.
- 2Smícháme dohromady vajíčka, rozmarýn a citronovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením, paprikou, mletým hřebíčkem a jalovcem. Zapracujeme také mouku. Z hmoty tvarujeme kuličky.
- 3Rozehřejeme přepuštěné máslo a kuličky v něm ze všech stran asi 10 minut smažíme.
- 4Divoké bylinky opereme, osušíme, jemně posekáme, promícháme s bylinkovým máslem a bylinkovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Kuličky podáváme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.