Kuličky z jehněčího s rozmarýnem

39 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Z chleba okrájíme kůrku, na 5 minut namočíme do vody a po změknutí hned vymačkáme. Dáme do mísy přidáme najemno mleté jehněčí, najemno nastrouhanou cibuli, stroužek prolisovaného česneku, nadrobno nasekaná sušená rajčata, nadrobno nasekané lístky čerstvé rozmarýny, lžíci oleje, a čtyři druhy mletého koření - špetku pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Ještě vše dosolíme.
  • 2
    Směs vyválíme do kuliček a aby se nelepily namáčíme si ruce ve studené vodě.
  • 3
    Připravené kuličky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Po osmi minutách kuličky obrátíme, aby se dobře propekly a ještě je asi 8 minut pečeme doměkka.
  • 4
    Servírujeme na talíř na připravené nudle, rýži, či brambory a teplé hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.