Kuličky z kančího mletého masa
50 min.
Ingredience
- 500gramůKančí plec
- 2kusyRohlíky bílé
- 80mililitrůMléko polotučné
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůKečup
- 100gramůOlivy zelené
- 1špetkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Maso nakrájíme na kostky a umeleme s jednou cibulí a vymačkanými rohlíky. K masu přimícháme vejce, hořčici, drobně posekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky, které klademe do pekáče na oleji zpěněnou drobně nakrájenou cibuli a pečeme ve středně předehřáté troubě. Když jsou kuličky téměř hotové, přidáme kečup, rozpůlené olivy, skořici, chilli koření, vodu, promícháme a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.