Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
  • 2
    Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.
  • 3
    Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.
  • 4
    Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.