Kuličky z mletého rybího masa s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůKapr obecný
- 200gramůRohlíky bílé
- 2špetkyMuškátový květ
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 500gramůRajčata
- 60mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 80gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z kapra umeleme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, rajčata nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
- 2Umleté maso smícháme s cibulí, petrželovou natí, vymačkanými rohlíky, moukou, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a muškátovým květem. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou necháme pod fólií v chladničce odpočinout.
- 3Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme rajčata, vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 20 minut. Směs poté propasírujeme, osolíme, okořeníme a dochutíme česnekem.
- 4Z mletého rybího masa tvarujeme menší kuličky, které vkládáme do vroucí rajčatové omáčky a vaříme zhruba čtvrt hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.