Kuřátka na česneku a víně
65 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 1gramSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 800gramůArtyčoky sterilované
- MARINÁDA
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
76 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čtyři malá kuřátka zevnitř i vně osolíme a opepříme, do každého vložíme stroužek česneku a snítku rozmarýny. Svážeme je a potřeme máslem.
- 2Vložíme je na pekáč s roštem a 40-45 minut je pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení je potíráme výpekem, pečeme dozlatova.
- 3Smícháme přísady na marinádu, podle chuti ji osolíme a opepříme. V marinádě několikrát obrátíme artyčoky a necháme je stát alespoň 30 minut.
- 4Svaříme víno, až se svaří na 90 ml. Odstavíme je. Kuřátka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá.
- 5K výpeku na pekáči přilijeme svařené víno a zamícháme. Přimícháme artyčoky a 2-3 polévkové lžíce marinády a přivedeme k varu. Kuřátka podáváme s artyčoky a šťávou, zdobíme rozmarýnou a řezy citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.