Kuře dušené na mandlích a kokosu

70 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1370 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
124 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout.
  • 2
    Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.