Kuře dušené na mandlích a kokosu
70 min.
Ingredience
- 250gramůKokos - mletý (Kopra)
- 4kusyCibule
- 8stroužkůČesnek
- 3lžičkyMák mletý
- 3lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKari koření
- 1špetkaŠafrán
- 400gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 1200gramůKuře
- 100gramůMandle
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1370 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
124 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout.
- 2Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.