Kuře Marianne
110 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKuře
- 20gramůOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůPažitka
- 50gramůProtlak rajčatový
- 0,25litrVíno bílé
- 0,25litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
71 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku, pažitku a česnek. Vše zaprášíme moukou a v kastrole natřásáme, aby se šťáva s moukou promíchala. Nakonec přilijeme bílé víno a necháme zvolna dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.
- 2Potom přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, vývar a dusíme ještě 30 minut.
- 3Podáváme s bagetou nebo s opečenou bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.