Kuře na bylinkách se zelenou omáčkou
50 min.
Ingredience
- zelená omáčka
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceHořčice dijonská
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůOlej slunečnicový
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůPažitka
- 500gramůKuřecí prsa
- 200gramůStrouhanka
- 2lžíceTymián čerstvý
- 10lžicPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 170gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceOlej olivový
- 300lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5592 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
592 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse nebo v mixéru šleháme žloutky, vejce, ocet a cukr. Za pomalého přilévání oleje ušleháme hladkou majonézu. Když spotřebujeme všechen olej, přišleháme nasekané bylinky, hořčici a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Omytá kuřecí prsa lehce poprášíme hladkou moukou. V míse promícháme strouhanku s nasekaným tymiánem, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme a opepříme.
- 3Maso protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v připravené směsi.
- 4Na pánvi rozehřejeme olivový a slunečnicový olej, vložíme obalené kuřecí maso a smažíme dozlatova.
- 5Usmažená kuřecí prsa upravíme na talíře a podáváme se zelenou bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
čt 6. 2. 2014
Naprosto jskvělý recept doporučuji!
trribulus
út 4. 3. 2014
Vypadá to lákavě. Tento víkend v neděli u nás doma k obědu... Už na to mám chuť.