Kuře na provensálský způsob
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500gramůRajčata Cherry
- 1kilogramKuře
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOlivy nakládané
- 2lžícePažitka
- 2hrnkyVíno červené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, naporcujeme na 6 porcí, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej v pekáčku, kuře do něj vložíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, cherry rajčata, olivy, posypeme 1 lžící nasekané pažitky, podlijeme červeným vínem a dáme do trouby péct asi na 30 minut. Dozlatova upečené kuře vyndáme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.