Kuře na rajčatech s šafránovou rýží

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, nasekáme nadrobno.
  • 2
    Kuře rozpůlíme, zbavíme kůže a z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom
  • 3
    odřízneme křídla a stehna.
  • 4
    Porce kuřete vložíme do velkého rendlíku s rozpáleným olejem, restujeme do zlatova. Osolíme, opepříme, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  • 5
    Do výpeku přidáme česnek a cibuli, restujeme, dokud cibule nezesklovatí, přidáme chilli a za stálého míchání restujeme ještě 30 vteřin. Zmírníme oheň, přidáme pokrájená rajčata a dusíme, dokud nevznikne poměrně hustá, ale stále ještě tekutá omáčka.
  • 6
    Porce kuřete vrátíme do rendlíku, přilijeme 700 ml vařící vody, přidáme dlouhozrnnou rýži a šafrán. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas zamícháme.
  • 7
    Přsypeme hrášek a petrželovou nať, důkladně vše promícháme a vaříme dalších 10 minut, dokud se všechna voda nevyvaří. Občas zamícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
  • 8
    Ihned podáváme se zeleným salátem nebo dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.