Kuře na šafránu s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2kusyCibule
- 250gramůMandle
- 1decilitrOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
80 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.
- 2Kuře očistíme a rozdělíme na porce.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.
- 5Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.