Kuře na šafránu s mandlemi

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1129 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
80 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.
  • 2
    Kuře očistíme a rozdělíme na porce.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 4
    V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.
  • 5
    Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.