Kuře na šalvěji s rýží
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 2špetkyŠalvěj čerstvá
- 3decilitryVývar drůbeží
- 350gramůKuřecí prsa
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyCuketa
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 110gramůHnědá rýže
- 2kusyCeler - nať
- 115gramůRýže indiánská
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, česnek, šalvěj, mrkev a přilijeme kuřecí vývar. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut.
- 2Kuřecí prsa pokrájíme na kostky a přidáme do pánve. Zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme hnědou a planou rýži a pokrájená rajčata. Zastříkneme tabaskem, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut.
- 3Přidáme pokrájenou šunku a cukety a vaříme 10 minut bez pokličky, dokud není rýže měkká. Vyndáme a odstraníme šalvěj. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.