Kuře na víně
35 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaEstragon
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1hrnekHroznové víno
- 8kusůBazalka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1500gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
636 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.
- 2Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.
- 35 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
- 4Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.
- 5Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.
- 6Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
- 7Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.