Kuře na víně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
636 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.
  • 2
    Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.
  • 3
    5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
  • 4
    Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.
  • 5
    Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.
  • 6
    Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
  • 7
    Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.