Kuře nadívané husími játry
80 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 250gramůJátra husí
- 20gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůCibule
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyTymián sušený
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2špetkyBazalka
- 3gramyPetržel - nať
- 600gramůBramborová kaše
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
52 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Husí játra umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno, přimícháme k játrům, posypeme strouhankou, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a hnětením vypracujeme těsto.
- 2Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a vnitřek kuřete vyplníme těstem z husích jater. Spolu s 1 lžící másla vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přisypeme tymián, bazalku a přidáme snítku petrželky. Pečeme v troubě při střední teplotě 50 minut. Kuře občas podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
- 3Upečené kuře naporcujeme i s nádivkou, upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší, kterou přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.