Kuře po provensálsku s ančovičkami

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě.
  • 2
    Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne.
  • 3
    Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.