Kuře po provensálsku s ančovičkami
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí prsa
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno bílé
- 150gramůAnčovičky konzervované
- 250gramůRajčata
- 30gramůOregano čerstvé
- 50gramůOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě.
- 2Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne.
- 3Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.