Kuře po řecku

90 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky, potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Porce kuřete vložíme do pekáče, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso obracíme, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem.
  • 3
    V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky brambor a osmažíme dozlatova.
  • 4
    Porce kuřete podáváme s bramborami a cibulí, přelijeme vypečenou šťávou, kterou jsme přecedili, a posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.