Kuře po řecku
90 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 600gramůBrambory
- 800mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky, potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Porce kuřete vložíme do pekáče, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso obracíme, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem.
- 3V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky brambor a osmažíme dozlatova.
- 4Porce kuřete podáváme s bramborami a cibulí, přelijeme vypečenou šťávou, kterou jsme přecedili, a posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.