Kuře s bramborami a citrónem

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
874 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.