Kuře s bramborami a citrónem
35 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 500gramůBrambory
- 40gramůCibulka jarní
- 1,5litryVoda pitná
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOregano sušené
- 30gramůPetržel - nať
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.