Kuře s cuketou, vínem a kořením

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
80 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru.
  • 3
    Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.