Kuře s cuketou, vínem a kořením
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 400gramůCuketa
- 80gramůTvaroh jemný
- 1kusŽemle tuková
- 50mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
80 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru.
- 3Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.