Kuře s dušeným ovocem.
100 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2litryVoda pitná
- 150gramůŠvestky
- 300gramůHrušky
- 200gramůJablka
- 100gramůVišně
- 100gramůMed včelí
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1200gramůKuře
- 80gramůHera
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
57 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.
- 2Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.
- 3Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.