Kuře s dušeným ovocem.

100 min.
Polsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
57 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.
  • 2
    Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.
  • 3
    Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.