Kuře s jablky a pivem

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
44 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci roztavíme máslo, přidáme porce kuřete a krátce osmahneme, přisypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Kuře vyndáme, šťávu zasypeme strouhankou, zalijeme pivem, přisypeme strouhaná jablka, přidáme rajčatový protlak a dovaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme, solí, pepřem, cukrem a podáváme.
  • 3
    Porce kuřete rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme pivní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.