Kuře s majonézou a šalotkou
50 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 900gramůKuřecí maso vařené
- 120gramůAnglická slanina
- 12kusůŠalotka
- 300gramůMajonéza
- 25gramůMed včelí
- 25gramůPetržel - nať
- 90gramůHroznové víno
- 25gramůKari koření
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1106 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
72 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme.
- 2Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme.
- 3V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.