Kuře s omáčkou z tuňáka
33 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusHřebíček
- 4kusySardelové řezy
- 6lžicMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyOkurky
- 1lžíceKapary sterilované
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstOlivy černé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusMrkev kořen
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůTuňák v oleji
- 0,5kusCitrony
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.
- 2Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.
- 3Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.