Kuře s omáčkou z tuňáka

33 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.
  • 2
    Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.
  • 3
    Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.