Kuře s rozmarýnem pečené na zelenině

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
955 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře důkladně očistíme, omyjeme a nakonec osušíme. Odřízneme krk a křídla. Kuře osolíme, opepříme, břišní část potřeme máslem, naplníme nasekanou zelenou častí jarní cibulky, přidáme polovinu šalvěje, na tenké plátky nakrájený česnek, polovinu rozmarýnu. Kuře uzavřeme tak, že mu svážeme nohy, položíme do středu plechu, na odříznutý krk a křídla.
  • 2
    Mrkev, celer, chřest, bílou část jarní cibulky očistíme, nakrájíme na menší kousky do misky. Přidáme třešňová rajčata, zelený hrášek, zbylé bylinky, všechnu zeleninu dochutíme solí, pepřem, promícháme a rozložíme okolo kuřete. Nakonec oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme je na zeleninu na plechu.
  • 3
    Plech vložíme do nahřáté trouby, kde kuře se zeleninou pečeme doměkka asi 60 minut. Po dobu pečení kuře potřeme několikrát výpekem.
  • 4
    Upečené kuře nakrájíme na porce a spolu se zeleninou upravíme na talíře. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.