Kuře se šafránovou omáčkou

100 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1282 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
85 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci se zesíleným dnem rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme oříšky, chlebové kostičky z jednoho krajíce chleba, bez kůrky a smažíme 3 minuty, dozlatova. Vyndáme na papírový ubrousek. Necháme vychladnout, vložíme do mixéru, přisypeme skořici, šafrán, česnek, polovinu petrželky a zpracujeme na hrubší, drobivou pastu.
  • 2
    Ve stejné nádobě rozpálíme zbývající olej a usmažíme na něm porce kuřete, dohněda. Přendáme na talíř, na olej přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí.
  • 3
    K hotové cibuli vrátíme kuře, přilijeme víno, vývar, přidáme bobkový list, tymián a zvolna dusíme, zakryté asi 1 hodinu, dokud kuře nezměkne. Vyjmeme a uchováme v teple.
  • 4
    Do výpeku přidáme oříškovou pastu a krátce povaříme, odstavíme, přimícháme citrónovou šťávu, žloutky, zbytek petrželky a vrátíme na oheň. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, ale nevaříme.
  • 5
    Osolíme, přidáme kuře a před podáváním prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.