Kuře se špenátem
30 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- 2Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
- 3K poloměkké rýži přidáme špenát a kousky kuřecího masa. Jakmile jsou všechny suroviny na pánvi měkké, přidáme sůl, pepř, petrželku a nastrouhaný muškátový ořech.
- 4Na závěr už jen rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.