Kuře ve víně
35 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůBazalka
- 5gramůEstragon
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 60mililitrůVíno bílé
- 100gramůHroznové víno
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 15gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.
- 2Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.