Kuře ve voňavé rýži

60 min.
Indonésie
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle osmažíme mandle a vyjmeme je. Potom osmažíme dvě třetiny cibulky, necháme ji odkapat a přisypeme k mandlím.
  • 2
    Do hrnce nasypeme zbylou cibulku, česnek, zázvor, hřebíček, skořici a kardamon. Vše během několika minut lehce osmažíme a poté vsypeme kuřecí maso nakrájené na kostky. Smažíme je pár minut, až získá barvu, potom přidáme jogurt a kurkumu a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Přisypeme suchou rýži, vše zamícháme a poté přilijeme vývar a vše osolíme. Pod pokličkou s rýží vaříme 20 minut, dokud nevstřebá všechen vývar.
  • 4
    Pokrm přendáme do mísy a posypeme smaženou cibulkou a mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.