Kuře ve voňavé rýži
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 70gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMandle
- 150gramůCibule
- 10gramůZázvor celý
- 10gramůHřebíček
- 5gramůSkořice celá
- 5gramůKardamom
- 100gramůJogurt bílý
- 5gramůKurkuma
- 200gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme mandle a vyjmeme je. Potom osmažíme dvě třetiny cibulky, necháme ji odkapat a přisypeme k mandlím.
- 2Do hrnce nasypeme zbylou cibulku, česnek, zázvor, hřebíček, skořici a kardamon. Vše během několika minut lehce osmažíme a poté vsypeme kuřecí maso nakrájené na kostky. Smažíme je pár minut, až získá barvu, potom přidáme jogurt a kurkumu a vše důkladně promícháme.
- 3Přisypeme suchou rýži, vše zamícháme a poté přilijeme vývar a vše osolíme. Pod pokličkou s rýží vaříme 20 minut, dokud nevstřebá všechen vývar.
- 4Pokrm přendáme do mísy a posypeme smaženou cibulkou a mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.