Kuřecí cacciatora
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůCeler řapíkatý
- 150gramůPancetta
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůDolin - Vermouth
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3gramyCukr krupice
- 10gramůOregano čerstvé
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 600gramůKuřecí stehna
- 3kusyČesnek
- 36mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
45 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej (24 ml) rozehřejeme ve velkém hrnci, osmažíme na něm drobně pokrájenou cibuli, česnek a celer. Zeleninu osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájenou pancettu a houby. Necháme smažit 5 minut. Ke směsi přilijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kuřecí maso. Vše osolíme a opepříme, přilijeme vermut a za vysoké teploty necháme téměř vyvařit.
- 2K masu přisypeme pokrájená rajčata, cukr, oregano, rozmarýn, bobkový list. Přilijeme 80 ml vody. Omáčku přiklopíme poklicí a necháme 20 minut vařit.
- 3Před podáváním z omáčky vyjmeme koření, osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.