Kuřecí frikasé s olivami

115 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
63 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C.
  • 2
    Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra.
  • 3
    Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem.
  • 4
    Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit.
  • 5
    Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv.
  • 6
    Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.