Kuřecí frikasé s olivami
115 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 60gramůSlanina vepřová
- 125gramůAnglická slanina
- 6gramůPetržel - nať
- 150gramůAnčovičky konzervované
- 250gramůOlivy zelené
- 1kusBobkový list
- 50gramůKuřecí srdíčka
- 50gramůJátra kuřecí
- 300mililitrůVíno bílé
- 70gramůPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 6gramůPažitka
- 25gramůKapary
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
63 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osolíme a opepříme, odkrojíme volátko. Poklademe slaninou a dáme na hodinu péct při 180 °C.
- 2Volátko pokrájíme na menší kousky, přidáme srdíčka a játra.
- 3Anglickou slaninu pokrájíme na malé kousky, přidáme pokrájené ančovičky, nasekanou petržel a pažitku, kapary, 2/3 oliv a pokrájené vnitřnosti s voletem.
- 4Směs osmahneme na pánvi, přidáme tymián a bobkový list. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a vývar a necháme vařit.
- 5Pečené kuře rozřízneme a zploštíme, přidáme do pánve ke směsi, přisypeme zbytek oliv.
- 6Necháme podusit 10 minut z každé strany, poté zalijeme šťávou z pomeranče, necháme prohřát a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.